4 мар. 2012 г.

ՆԱՅԻՐ ԺԱՄԱՑՈՒՅՑԻՆ և ՀԱՇՎԻՐ ՐՈՊԵՆԵՐԸ....

ՀԻՇԻՐ:
Ձուն պետք է խաշել,հետևելով ժամացույցին

 •Թերխաշ ձուն եռացող ջրում երկու րոպե պետք է եփել:
•Որպեսզի ձուն չլինի ո՛չ թերխաշ,ո՛չ էլ պինդ,գցել եռացող ջրի մեջ և ուժեղ կրակի վրա եռացնել չորս րոպե:
•Իսկ պինդ ձու ստանալու համար եփում են եռացող ջրում ուղիղ տաս րոպե:

ՏԱԼԻՍ ԵՆՔ ՄԻ ՔԱՆԻ ԽՈՐՀՈՒՐԴ,ՈՐՈՆՔ ՔԵԶ ԿՕԳՆԵՆ ՁՈՒ ԵՓԵԼԻՍ:

[ԽՈՐՀՈՒՐԴ 1]
Եփելուց հետո ձուն անմիջապես պետք է սառը ջրի մեջ գցել,այլապես կեղևը դժվարությամբ կմաքրվի:
[ԽՈՐՀՈՒՐԴ 2]
Եփելու ժամանակ ճաքած ձվի պարունակությունը սովորաբար թափվում է:Այդպիսի ձուն պահպանելու համար եռման ջրի մեր լցրու երկու գդալ աղ:Եվ միայն այդ ժամանակ ձուն դիր ջրի մեջ:
[ԽՈՐՀՈՒՐԴ 3]
Եթե դու ցանկանում ես սպիտակուցը լինի պինդ,իսկ դեղնուցը թույլ,պետք է ձուն կրակի վրա դնել սառը ջրով,իսկ րոպեները հաշվել ջրի եռման աստիճանից սկսած:
[ԽՈՐՀՈՒՐԴ 4]
Որպեսզի առանց կեղևը կոտրելու իմանաք,ձուն պինդ է խաշված,թե թույլ,փորձիր ձուն հոլի պես պտտել սեղանի վրա:Եփված ձուն կպտտվի,իսկ հումը՝ կատարելով մեկ-երկու պտույտ,կդադարի պտտվելուց: 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Edmon Nersisyan