4 мар. 2012 г.

ԽՈՍԵՆՔ ԿԱՐՏՈՖԻԼԻ ՄԱՍԻՆ

•Կեղևով խաշած կարտոֆիլը իր մեջ պարունակում է  75% վիտամին.մաքրած,բայց չկտրտած,եփված կարտոֆիլը պարունակում է 60-70%  վիտամին,իսկ կտրտածը՝ միայն 25-40%:
•Մաքրած կարտոֆիլը պահել չի կարելի,անմիջապես սևանում է.լավագույն դեպքում կարելի է պահել ջրի մեջ մեկ կամ երկու ժամ,այն էլ չկտրտած:
•Կարտոֆիլի որոշ տեսակներ շուտ են փխրվում:Այդպիսի կարտոֆիլը լավ է խաշել գոլորշիով կամ քիչ ջրով՝ավելացնելով թեյի մեկ քառորդ գդալ քացախ:
•Կեղևով խաշված կարտոֆիլը հեշտ կմաքրվի,եթե եփվելուց անմիջապես հետո վրան լցնեք սառը ջուր:
•Կարտոֆիլից և այլ բանջարեղեններից սևացած ձեռքերդ մաքրիր լիմոնի կեղևով:

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Edmon Nersisyan